Vaginale anticonceptiering of nuvaring

De vaginale anticonceptiering is een ring met een doorsnede van 5,4 centimeter. De ring is makkelijk in te brengen in je vagina ,je moet eerst de ring toeknijpen en dan de ring hoog in de vagina inbrengen. De ring moet drie weken in de vagina blijven zitten en dan de vierde week is de stopweek, hetzelfde systeem als de pil. Als je de ring vergeet in te brengen na de stopweek breng hem dan zo snel mogelijk in maar gebruik toch nog zeker een week een condoom tijdens de geslachtsgemeenschap. nuvaring

De anticonceptiering heeft nog een andere naam namelijk de nuvaring ,die naam is afkomstig van de producent die de ringen maakt.

Sommige mensen hebben problemen met de ring, ze hebben moeite met de ring op hun plek te houden en schakelen daardoor over naar een ander anticonceptiemiddel.

In tegenstelling tot de pil heeft overgeven en buikoop geen invloed op de werking van de ring .

 

Werking

Ook de werking van de vaginale anticonceptiering is dezelfde als die van de pil, bij deze ring wordt ook gebruik gemaakt van hormonen. De ring geeft gedurende drie weken een zelfde hoeveelheid hormonen af die lager licht dan bij de pil. Deze hormonen zorgen ervoor dat er geen eisprong is en zo kan er ook geen zwangerschap zijn.

Als er dan toch een zwangerschap zou zijn dan zorgt da ring ervoor dat het moeilijk wordt voor het sperma van de man om door het baarmoederslijmvlies door te geraken omdat de hormonen zorgen dat het baarmoederslijmvlies dikker wordt. Nog een werking van de ring is dat het eitje zicht ook veel moeilijker zal kunnen nestelen in de baarmoeder.

Voordelen

  • Betrouwbaar
  • Minder menstruatiepijn
  • Je moet er maar 2 maal per maand aan denken

Nadelen

  • Geen bescherming tegen geslachtsziektes en soa's
  • Soms is de ring voelbaar tijdens de geslachtsgemeenschap
  • Bijwerkingen
  • Niet echt goedkoop ,ongeveer 40 euro per maand