Mannen- en Vrouwencondoom

Het condoom is een middel om zwangerschap te voorkomen en het is ook een goed middel om ziektes tegen te gaan zoals aids en soa's .

Het mannencondoom

Het condoom bestaat uit de stof "latex" het is de bedoeling dat het condoom over de penis wordt afgerold .

Het condoom heeft als grootste doelen:condooms

 • Zorgen dat er minder kans op zwangerschap kan optreden
 • Geen contact tussen geslachtsdelen (minder kans op geslachtsziekten)

Het condoom is er in verschillende kleuren,smaken en oppervlakte. De oppervlakte kan geribbeld of nopjes aan zijn voor nog een beter gevoeld tijdens de geslachtsgemeenschap. Let wel op deze "pleziercondooms" beschermen niet tegen geslachtsziektes en zwangerschap. In condooms zijn natuurlijk ook verschillende maten in condooms ,de kleinste is small en de grootste is extra large. De maat is zeer belangrijk vooral voor het confort van de man van een te kleine condoom kan zeer ongemakkelijk zitten en de kans op scheuren vergroot. De smaken dienen vooral voor orale seks want de gewone condooms hebben een vieze smaak, enkele soorten van smaken zijn: aardbei,banaan,appel en nog vele andere smaken.

Het condoom kan uit verschillende stoffen bestaan:

 • Latex
 • Rubber
 • Polyurethaan
 • Of nog synthetische stoffen

Er zijn ook condooms die een speciale gel bevatten die het klaarkomen uitstellen zodat je langer kan doorgaan.

Er zijn ook condooms die extra dun zijn zodat het verschil met en zonder het condoom zo goed als niet merkbaar.

Tijdelijke actie: Probeer 10 condooms gratis slechts 1,- verzendkosten

Belangrijk !

Gebruik nooit glijmiddelen op basis van olie want die kunnen het condoom aantasten , gebruik daarom glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis.

Een condoom is geen 100% veilig er bestaat altijd een zeer kleine kans dat er iets misgaat en een zwangerschap tot gevolg heeft.

enkele stappen voor het aanbrengen van een condoom:

 1. Zorg ervoor dat er nog geen contact met de vagina is geweest nadat je de condoom aan brengt ,dus eerst condoom dan pas contact met de vagina.
 2. Pas op met scherpe voorwerpen zoals nagels,horloges die kunnen schade aan de condoom toebrengen . Vele jongeren steken hun condoom in het vakje waar hun kleingeld zich bevind ,doe dat niet want het condoom kan beschadigingen oplopen.
 3. Doe de voorhuid naar beneden voordat je de condoom aanbrengt
 4. Druk het reservoir dicht bij het aanbrengen zodat er geen lucht meer in het reservoir zit.
 5. Als u na het geslachtscontact nog niet geslachtscontact wil, was dan je handen en penis.
 6. Let op dat er op de verpakking van het condoom het CE label staat, dat wil zeggen dat het aan de Europese kwaliteitsnormen voldoet.
 7. Let op dat de vervaldatum van het condoom niet verlopen is anders is het condoom niet meer geschikt en betrouwbaarheid.
 8. Nooit 2 condooms over elkaar aandoen, dat verhoogt de kans op beschadiging en scheuren van het condoom.

Waar kan je condooms kopen ?

Condooms kan je kopen in warenhuizen,apothekers,automaten en in sexshops

Het vrouwencondoom

Het vrouwencondoom is een voorbehoedsmiddel dat minder bekend is en dat is onterecht want het heeft grote voordelen zoals bescherming tegen vrouwencondoomzwangerschap en geslachtsziektes.Een vrouwencondoom aanbrengen is even makkelijk als het aanbrengen van een mannendoom maar enkele keren oefenen op het aanbrengen van zo een condoom is een must voordat je begint met geslachtsgemeenschap.

Het vrouwencondoom bestaat uit polyurethaan en bestaat uit twee ringen , een grote en een kleinere .De kleine ring moet in de vagina ingebracht worden en de grotere ring moet aan de buitenkant zijn. Het is eigenlijk een klein zakje van ongeveer 17 centimeter dat in de vagina ingebracht wordt. De vrouwencondoom kan wel maar 1 keer gebruikt worden en na gebruik moet de vrouwencondoom in de vuilbak belanden.

Gebruik bij de geslachtgemeenschap nooit een mannencondoom en een vrouwencondoom want dat verhoogt de kans op scheuren en andere vormen van beschadiging van de condooms.

Het vrouwencondoom is een soort van voorbehoedsmiddel dat op niet veel plaatsen kan kopen omdat het niet zo populair is . Je kunt het kopen in sommige apothekers en bestellen op internet.

Tijdelijke actie: Probeer 10 condooms gratis slechts 1,- verzendkosten

Voordelen

 • Doordat de vrouwencondoom de buitenste schaamlippen bevat ben je beter beschermd tegen genitale wratten
 • Doordat de grootste en buitenste ring met de clitoris in contact komt is stimuleert hij de clitoris extra
 • Het is mogelijk om de vrouwencondoom op voorhand in te brengen

Nadelen

 • De kostprijs, de vrouwencondoom is duurder dan de mannencondoom
 • Tijdens de geslachtsgemeenschap kan het rare geluiden maken